Puutarha sisustus kohteena

Kun koti on saatu sisustettua, alkaa nykytrendin mukaisesti puutarhan sisustus.

 

Hyvä puutarha on kodin kolmas ulottuvuus. Puutarhan sisustamisessa on sama ajatus kuin kodin sisustamisessa. Luodaan eri elementeillä tila, jossa viihdytään, ja joka usein myös viihdyttää. Puutarhan seinät maalataan, veistokset asetellaan näytteille arvolleen sopivalla tavalla, ja seurustelua varten luodaan viihtyisä tila. Rakennetaan eri käyttötarkoituksiin sopivia tiloja, jotka viihdyttävät myös aisteja.

Käsittele puutarhaasi kuin taidetta, jos valitset taidetta sisustukseesi. Käytännön läheinen ajattelee tilaa, jonka toimivuus tulee ensin, käytä silti värejä ja ruoki aisteja. Puutarha-arkkitehtuuria voidaan käyttää luomaan tunnelmaa, tarjoamaan taukopaikkaa tai pysähtymispistettä. Ajattele puutarhasi aita tyhjäksi kangastilaksi ja päästä irti luova puolesi. Suuri ja vapaamuotoinen puutarhan seinämaalaus. Ehkä graffitti, kaupungin väripilkku. Tai ehkä vain yksinkertainen puutarhaseinäkello, harmonisen taustavärin kanssa. Anna aisteille uutta iloa.

Se aika, kun puutarha oli nurmea, kalusto nökötti tilan keskellä, ja grilli tilan reunassa, on mennyttä aikaa. Nyt puutarhaan mennään nauttimaan elämästä, ruokkimaan aisteja, ja nauttimaan omasta luovuudesta. Ja se ei vaadi isoja muutoksia, suurin este on oma asenne.

Kansikuvan ja viimeisen kuvan kalusteet: Eero Saarinen
Vihreä penkki: Dulux UK
Keskimmäiset tuotteeet: Petershamnurseries