Wabi-sabi, epätäydellisen sisustuksen kauneutta

Epätäydellisen kauniit vaatetelineet

Wabi-sabia kuvaillaan epätäydellisyydessä, keskeneräisyydessä ja häviävyydessä olevaksi kauneudeksi. Kyseessä on japanilaisen estetiikan käsite.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että korostetaan orgaanisten materiaalien käyttöä. Luontaista ​​epätäydellisyyttä, hieman keskeneräiseksi jääneitä kappaleita ja niiden todellista aitoutta. Vaikka se merkitsee usein sitä, että jokainen esine on hieman erilainen.

Ajattele pöytää tai leikkuulautaa, jossa on palamismerkkejä tai keramiikkaa, joka ei ole täysin viimeistelty. Unohda ajatus siitä, että kotisi tarvitsee olla näyttelytila.

Ajatus on sisällyttää käsintehtyjä, luonnollisesti muotoiltuja ja luonnostaan ​​virheellisiä kappaleita sisustukseen. Esimerkiksi käsityönä valmistettu keramiikka, rypytetyt pellavakalusteet ja huonekalut, jotka ovat epätasaisia. Esineisiin voi liittyä myös rakkaita muistoja eletystä elämästä, josta esineen epätäydellisyys korostaen muistuttaa.

Tarkoitus ei ole kerätä kaikkea vähän rikkinäistä, vaan hyväksyä epätäydellisyys siinä määrin kuin se itseä miellyttää.

On tässä se ehdottoman hieno puoli ettei kaikilla ole samanlaista.